Een leuke week - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu Een leuke week - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu

Een leuke week

Blijf op de hoogte en volg Merel

23 April 2013 | IJsland, Reykjavik

Hallo allemaal,

Weer een weekje om af te strepen, alleen zijn er in deze week wel een paar leuke dingen gebeurd. Ten eerste maandag, net nadat ik mijn vorige verhaal had geschreven belde Omroep Brabant. Ik had de vraag ingevuld van de prijslift en om half 5 belden ze om te zeggen dat ik was voorgeselecteerd voor de prijslift. Ik dus heel snel allemaal nieuws opgezocht, zodat ik alle vragen zou weten. Een kwartier later belden ze terug en zeiden ze dat ik over 2 minuten in de uitzending was. En toen: *ting*.. de prijslift. Hallo merel! uhhhh.. hallooo hihihi. Ik had met Paul afgesproken dat hij me zou smsen als ik iets niet wist en dat was maar goed ook! Ik wist geen enkele vraag! Allemaal vragen van dingen voor mijn tijd. (heeft toch nog een voordeel dan een ouwe vriend!!) Dus met de hulp van Paul heb ik de hoofdprijs gewonnen en we gaan lekker karten, lasergamen en bowlen met onbeperkt eten en drinken! Leukleuk!

Diezelfde dag werd ik ook benaderd door een meneer van BNN today van radio 1. Die vroegen of ik een artikel uit ijsland wilde presenteren (zie de laatste reactie bij het 2e reisverslag voor meer info). Maar dat ging uiteindelijk niet door.

Ik heb dinsdag de hele dag aan een financiele opdracht gewerkt.. Pppfff ik snapte er natuurlijk niks van en raakte helemaal gestresst. Gelukkig snapte Reggie, de accountant, het op een gegeven moment ook niet meer.. Ik was dus niet de enige! Ik heb het wel afgekregen en nu moet ik wachten tot ik aan de tweede kan beginnen, want er moeten wat dingen vertaald worden naar het Engels.

Vrijdag had ik een heel saai dagje, dus heb ik me laten inspireren door Facebook en 'do it yourself'. Ik heb allerlei knutsel dingen gevonden die leuk waren om te doen voor in het weekend.

Ik heb samen met Mirthe op zaterdag geschilderd. Ik heb een soort tak geschilderd met bloemen. De bloemen had ik dan gemaakt door de onderkant van een flesje cola in de verf te dopen en als stempel te gebruiken. Ik ben nu ook bezig met het maken van een schaaltje van opgerolde papiertjes. Ziet er echt gaaf uit! Mirthe en ik hebben samen ook nog een wandeling gemaakt langs de kust en dat was ook gezellig. Ik had ook nog boodschappen gedaan en daar in de vriezer nog een paar schokkende ontdekkingen gedaan... die zal ik jullie verder besparen. Ik zal een ding verklappen: ze eten hier ook schapen harten. Elk deel van een schaap wordt gegeten. En Harpa zat maar: jaa, maar dat is heel lekker hoor!! (iewwww, rare IJslanders!)

Zondag ben ik lekker naar het zwembad gegaan. Ff lekker relaxen. Het was heerlijk weer en heb daardoor even in het zonnetje kunnen liggen. Door het 'warme' weer voelde het niet als 8 graden haha. Savonds is Mirthe komen eten en hebben we nog leuk gekletst.

Gisteren heb ik nog opgepast op de kinders en dat ging gelukkig allemaal goed. Heb daar ook nog even mijn was gedaan, wat heel fijn is dat dat kan, want de was doen kost ergens anders al gauw 20 euro!! Morgen nog een skypegesprek met mijn mentor op school, ben benieuwd wat hij allemaal te zeggen heeft. En nog maar een dikke week en dan zijn mama en de zusjes er weer!! Jeeej! zin in!

Tot volgende week!
xxx

• 23 April 2013 - 16:01

Roos:

Ha die Merel,

Nou heel toevallig zijn Paul en Tineke en Hans gisteravond op de koffie geweest en heeft Paul dat verhaal verteld van Omroep Brabant.
    Nu wist ik de naam van de kikker ook niet direct maar ja dat was dan ook weer na mijn tijd.
    Maar hartstikke leuk hoe jullie dit samen hebben geklaard, dus dat word straks een heel leuk dagje.
    Weer iets om naar uit te kijken Merel.
    En dan na volgende week zie jij je moeder en je zusjes weer, dat word weer genieten met z'n viertjes.
    Zo zie je maar dat er ook best veel leuke dingen aan je stage vast zitten.
    Telkens weer het uitkijken naar.......
    En dat moet ook want anders lijkt het wel of er geen eind aankomt.
    Je hebt weer een fantastische week achter de rug aan je verhaal te lezen.
    En wat ben je toch creatief bezig, is dit al voor jullie appartement dat knutselwerk.
    Gisteren hebben we ook de foto's gezien van jullie appartement en het ziet er kei goed uit.
    (We zagen op de foto jou moeder nog voorbij komen,en het viel ons allebei op dat jij sprekend op je moeder lijkt)
    Heerlijke tijd komt eraan, alles samen uitzoeken voor jullie nieuwe stekkie en als jullie dan dezelfde smaak hebben dan is het zo gebeurd.
    En anders gaat het toch ietsjes langer duren, maar uiteindelijk komt ook dat goed.
    Zo merel, mijn verhaaltje is ook weer af, en nu gaan we weer afwachten wat jij de komende week weer mee gaat maken.

Merel, het gaat je weer goed.
    Heel veel groetjes en liefs,
    Hans en Roos
    xxx

• 23 April 2013 - 20:53

Mama:

Heeeee mereltje, fijn te lezen dat je n leuke week hebt gehad, daar ben ik reuze blij mee.Bovendien komen er talenten naar boven waar ik en misschien ook jij geen idee van hadden. Onze dochter kan ook heeeeeel creatief zijn.ben je al aan je ijslandse roman begonnen?
    Ook wij kijken enorm uit naar volgende week. Her eerste wat ik wil
    Is dan n heel dikke knuffel.
    Love u! Liefs mama