Over de helft - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu Over de helft - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu

Over de helft

Blijf op de hoogte en volg Merel

15 April 2013 | IJsland, Reykjavik

Hallo allemaal!

Hehe, eindelijk weer een verhaaltje. Ik was wel bezig met schrijven vorige week, maar ik had zo weinig gedaan dat het maar een zielig stukje was.. en ik had geen inspiratie vanwege de vele uren verveling, dus besloot ik maar om een weekje over te slaan. Maar nu heb ik weer een leuk weekend achter de rug dus heb ik weer wat om over te schrijven.

Vorige week was een hele rustige week geweest. Gewoon gewerkt, boodschapjes gedaan en Mirthe is op woensdag blijven eten. Mijn kookkunsten gaan met sprongen vooruit en ik probeer steeds weer nieuwe dingen te maken. Zo had ik vorige week kip curry en citroen kip gemaakt. Ja, veel kip, want ze verkopen hier alleen maar familie pakketten wat betreft vlees. Dus dat was 600 gram kip eten in 3 dagen tijd!

Verder heb ik vorig weekend nog met Mirthe aan school gewerkt. Tenminste.. een poging gedaan tot. We moeten een destination analysis maken, dus het toerisme onderzoeken op een klein stukje in Reykjavik. En alles wat je kan bedenken komt daarbij kijken. Geschiedenis van het toerisme, wie komen er en waarvandaan, wanneer komen de toeristen, wie bieden toeristen dingen om te doen enzenz. Het werken aan school valt nogal tegen. Ik ben helemaal niet meer zo gemotiveerd om opdrachten te maken en al helemaal niet nu ik deze week 2 financiele opdrachten moet maken..... Nou voor mij is en blijft dat dus net Chinees. (en daar zou ik toch wat van moeten begrijpen met 2 Chinese zussen) Gelukkig is mijn stagementor de accountant en hij zou me helpen, dus dat moet wel goed komen.

Dit weekend heb ik eens goed uitgeslapen, want ik slaap de laatste tijd niet zo goed. Sinds Paul weg is word ik elke nacht rond 4-5 uur wakker en lig ik maar wat te draaien. Misschien komt het ook wel omdat het pas om 10 uur savonds donker is en om 6 uur smorgens alweer licht. En dat wordt nog erger.. Ik heb al een slaapmaskertje meegekregen van mama, maar dat is toch ook ff wennen, zo'n lap voor je ogen. Verder ben ik zaterdag met Mirthe eens goed gaan winkelen en heb ik nieuwe schoenen gekocht. Ik ging eigenlijk voor een handtas en ons pap kon het daarom ook niet laten om me eens flink in de maling te nemen.. Die vrouwen logica, willen ze een nieuwe handtas, komen ze thuis met een paar schoenen! Tsja..

Zondag heb ik ook lekker uitgeslapen en daarna ben ik toch nog even dat ene truitje en die ene broek gaan halen, want ik krijg toch overal 15% beslating op terug als toerist. En iedereen maar zeggen dat IJsland duur is.. Nou dat valt wel mee hoor! Savonds ben ik nog bij Mirthe gaan eten en dat was ook kei gezellig:)

En ik ben al over de helft! Wat een verademing. Heel gek, maar je gaat ineens wat zonniger naar je stage kijken. Die eerste helft stond toch meer in het teken van weggaan, maar nu nog 2 maanden en een dikke 2 weken en dan ben ik weer thuis! En over 2 weken komt mama al met li en soe.

Wat betreft het weer, is het hier nog steeds heerlijk. Het is al een maand lang zonning (op 2 dagen na dan) en strak blauwe lucht. Het was vorige week wel even heel koud, gevoelstemp. -12, dus dat was lekker binnen blijven en vooral NIET hardlopen. Gisteren en vandaag is het best warm (4 graden maar in de zon veel warmer) dus ik heb mn winterjas al ingeruild voor mijn leren jackje. Ik had gehoord dat PSV gisteren had verloren, tsja zo zie je maar dat zelfs hun er last van hebben dat ze mij moeten missen! haha. Ik geef niet zoveel om voetbal, maar ik hoop dat ze het volgend jaar beter doen, dan hebben we weer een gezellig feestje.

Nou, ik ga maar weer eens aan het werk UHUM.. en dan vanmiddag fijn met Reggie mijn financiblabla opdrachten maken. Ik wens Reggie succes, want aan mij zal ie niet veel hebben! Fijne werkweek allemaal en tot snel xxx

• 15 April 2013 - 11:40

Jinn:

Aah leuk Merel! ^_^
    Veel plezier en succes deze week en hopelijk slaap je beter.
    En ja, faal PSV faal. -_- xD