Daar zijn we weer
Blijf op de hoogte en volg Merel
05 April 2013 | IJsland, Reykjavik
wat een geweldige week samen met mijn Paultje! We hebben het zo naar ons zin gehad! Heerlijk genoten en veel van IJsland gezien. Ik heb hem vorige week opgehaald met de auto. Ik mocht het hele weekend de bedrijfsauto lenen dus ik besloot zelf naar het vliegveld te rijden. Ik was even bang dat ik het niet meer kon, maar het is eigenlijk net als fietsen, dat verleer je ook niet. Woensdag heeft het de hele dag hard geregend, de eerste dag in 3 weken tijd, dus ik had de regen maar op het eerste de beste vliegtuig terug naar Nederland gezet. En hij was vertrokken, want de rest van het weekend was het stralend weer!
Het was zo fijn om Paul weer te zien! Maar het is de eerste dag toch wel weer even wennen, omdat je toch het idee hebt dat je naast een vreemde in bed ligt haha. ´S avonds hebben we lekker een filmpje gekeken en even bijgekletst.
Donderdag zijn we naar het overdekte winkelcentrum geweest waar we koffie hebben gedronken en gewinkeld. Daarna hebben we de ´Golden circle tour´ geboekt en smiddags zijn we gaan zwemmen. Het blijft toch wel koud om buiten te moeten zwemmen!
Vrijdag moesten we vroeg op, want de bus kwam ons om half 9 al ophalen voor de excursie. We hadden er allebei super veel zin in. Eindelijk eens wat zien van IJsland. We reden eerst naar een tomaten-boerderij... Natuurlijk ga ik tomaten bekijken in IJsland! Duhh! Een echte must.. Maar ze hadden daar verse tomatensoep met broodjes dus het was allang goed. Daarna zijn we doorgereden naar de Gullfoss waterval. Dit is de grootste waterval van IJsland en was echt super mooi! Dat geweld waarmee het water naar beneden valt is echt gaaf om te zien. Aan de rotswanden zat een dikke laag ijs en sneeuw vanwege alle nevel. Na 3 kwartier hadden we genoeg gezien en zijn we lekker in het zonnetje gaan zitten. Geen wonder dat ik nu weer een sproetenkop heb gekregen! Na de waterval was de geiser aan de beurt. We (paul dan) hebben daar eerst even bier gedronken en FRIET gegeten, ook al was deze kei slap, het was toch lekker! De geiser was echt tof om te zien! Wel zenuwslopend, want wanneer zou ie weer de lucht in gaan? Hij ging ongeveer 1 keer in 10 minuten dus we hebben het een paar keer gezien. Als laatste zijn we door het nationaal park gereden wat vlakbij Reykjavik ligt. Hier is de scheiding tussen de EurAziatische plaat en de Noordamerikaanse plaat te zien. Dit was ook wel leuk om te zien, maar wat nog mooier was, waren de duikplaatsen. Het water was heel helder en je kon zo 5 meter naar beneden kijken. Echt gaaf! Na deze leuke en vermoeiende dag zijn we savonds lekker vroeg gaan slapen.
Zaterdag zijn we naar de Blue Lagoon gegaan. We zijn er zelf heen gereden en dat ging best goed. Daar hebben we heerlijk gechilled en lekker in het warme water in de zon gezeten. Ohja, ook nog een gezichtsmaskertje, maar zo mocht ik van Paul helaas geen foto maken!
Zondag wilden we naar west IJsland reizen, om daar wat dingen te gaan bekijken, maar dat ging helaas niet door, omdat een of andere gek snachts de spiegel van de auto had geslagen. Dus die dag begon goed.. Kapotte auto, politie en tot slot ook nog een ziekenhuis vinden omdat Paul veel last had van z'n oor dat dicht zat. Na 2 uur hadden we eindelijk een dokterspost gevonden en na nog 1 uur wachten stonden we weer buiten, met als resultaat.. een neusspray.. Ja. Dus beide chaggie van de leuke gebeurtenissen die dag, besloten we om bij de italiaan te gaan eten waar we de vorige keer ook geweest waren. Nou toch nog iets leuks zul je denken... Maar nee hoor, want alle restaurants en cafes waren gesloten met pasen!! Nou dan maar zalm eten, want dat had ik nog in de koelkast.. Nee hoor! BEDORVEN... AAAAhhh! Dus maar lekker een filmpje gekeken en vroeg naar bed!
Maandag zijn we vroeg opgestaan om te gaan walvis spotten. Het was de eerste dag van het jaar dat dit kon en we waren kei benieuwd wat we zouden zien. de tour duurde 2,5 uur en eenmaal op de plaats aangekomen hebben we heel wat dolfijnen gezien! Ze zwommen voor de boot uit en sprongen uit het water aan alle kanten! Super gaaf! De boot ging af en toe was snel en daar had je wel zeebenen voor nodig! Gelukkig hadden we die wel. De walvissen bleven helaas onder water. Daarna zijn we naar ikea geweest om wat rond te snuffelen en te lunchen. Daarna hebben we smiddags maar lekker een chil middag gehouden en hebben we lekker samen zitten lezen en puzzelen. Savonds zijn we toen wel naar de italiaan gegaan en hebben daar heerlijk champignons in knoflookolie en pizza gegeten. Savonds nog lekker een filmpje gekeken en toen was het alweer bedtijd.
Dinsdag hebben we lekker uitgeslapen, eitje gebakken en de auto terug gebracht. Ze vonden het gelukkig niet erg dat er iets mee was. Daarna zijn we naar het centrum gelopen en hebben we nog wat gewinkeld en koffie en warme chocomel gedronken. Daarna boodschappen doen en terug naar huis. Paul had zn koffertje ingepakt en daarna heb ik nog lasagna gemaakt. Savonds hebben we nog lekker gekletst en toen was het voor de laatste keer bedtijd.
Wat was het toch weer moeilijk om afscheid te nemen!! BAH het went ook nooit! Vreselijk. En dan 3 keer in 3 maanden en nu voor 14 weken.. Woensdag was ik daarom ook echt niet te genieten en ik had echt heel erg heimwee. Dat heb ik trouwens toch wel zo nu en dan, maar gelukkig sleept iedereen me er wel doorheen. Al zat ik woensdag (en nu nog wel een beetje) in een gat. Het weer moeten wennen aan alleen zitten is echt moeilijk. Heb je zo'n leuke week gehad en dan zit je weeeeer alleen. Ik zal blij zijn als ik weer thuis ben, the sooner the better, en weet zeker dat ik nooit meer zo lang alleen van huis ga! Tot slot is Donovan, mijn huisgenoot vannacht ook naar huis gegaan, dus heb ik thuis ook niemand meer om een praatje mee te maken. Maar we gaan maar gewoon weer door, anders word het nooit 6 Juli.
Bedankt Paultje voor de leuke week!! xxxx
Tot snel en foto's komen zo snel mogelijk xx
05 April 2013 - 14:19
Roos:
Hoi Merel,
Tja zo zit je af te tellen tot Paul komt, en zo is de week alweer voorbij.
en dan moet Paul weer terug naar Nederland.
En dat het afscheid moeilijk was dat geloof ik graag, maar Merel je moet maar zo denken nog maar 14 weken en dan ben je weer voorgoed bij Paul.
En 14 weken lijkt nog een hele ruk, maar voor je het weet is het dan zover.
En dan in de toekomst kijkend, zit je nog jaaaaaaaren vast aan Paul.
Is dat niks?
Nu kun je in ieder geval terug kijken op een hele mooie week samen en zo gaat jullie toekomst ook worden.
Dus nog even volhouden en dan komt alles goed.( makkelijk gezegd van ons maar toch is het zo )
Wat heb je weer een hoop gezien en meegemaakt de afgelopen week en je kan het ook allemaal zo mooi vertellen.( Paul trouwens ook )
Het blijft heel erg leuk om jou daar zo te volgen via al die verhalen.
Merel, we gaan weer afwachten wat jij aankomende week mee gaat maken,
en wij lezen het volgende week weer.
Laat het allemaal maar op je afkomen en voor je het weet is de week alweer om.
Merel hou je taai,
heel veel groetjes en liefs
Hans en Roos.
xxx
05 April 2013 - 17:25
Ingrid:
Zo aan de lengte van je verslag te merken weer heel wat beleefd!
Heerlijk om terug te kunnen kijken op zulke mooie momenten. Die zullen je zeker bij blijven en daar kun e lang op teren. En omdat t zo mooi was is t nu zo moelijk om afscheid te nemen van Paul en Van je "ijsbeer". Ik begrijp zo goed dat je dat anders zou willen zien. Lieve Miep geniet nu nog maar ff van de rust want voor je t weet ben ik er samen met die druktemakers . en gaan wij gezellig samen Ijsland op zn kop zetten!
Xxxx love you, mama -
06 April 2013 - 16:55
Lianne:
Hallo Merel,
Superleuk omje reisverslag te lezen. Knap van je hoor dat je zo sterk bent. Geloof ook dat je samen met Paul een superweek gehad hebt. Extra genieten als je elkaar zo lang niet gezien hebt. Ook voor Paul moeilijk om je achter te laten.Hij zal ook wel blij zijn als het 6 juli is.
Geloof me Merel wat jij allemaal gezien hebt kunnen wij niet over meepraten. Hier is alles nog hetzelfde, somber weer alhoewel het zonnetje nu aan het doorbreken is. Gelukkig.
Over drie weken komt mama, breekt ook weer voor je.
Ik ga in de meiweek drie dagen naar Almere, nog nooit geweest. Suite geboekt door Joep dus wat zal dat gaan brengen ????
Surprise !!!!
Merel probeer je er doorheen te slaan, begin alvast met af te tellen, kijk uit naar de komst van mama en geniet er nog van deze periode.
Heel veel groetjes Lianne xxx -
06 April 2013 - 22:45
Miranda:
Lieve meis,
Wat hebben jullie samen een heerlijke week gehad zo te lezen, veel dingen gezien, gedaan en lekker gegeten (de bedorven zalm niet mee geteld ;-)) en natuurlijk was het fijn om weer samen te zijn. Beter dan met zo'n beeldscherm ertussen, toch?
Vreselijk dat een week zo snel voorbij gaat hé, daar kijk je dan zo lang naar uit. En dan alweer afscheid moeten nemen van elkaar, bah, maar bedenk wel dat dit het laatste afscheid was van elkaar voor zo'n lange tijd.
Ook dat Donovan weg is zal zeker een gemis voor je zijn (al zul je zijn gebakken eieren 's morgens niet missen denk ik), daar had je toch ook wel gezellige kletspraat mee aan de keukentafel. Het zal daar nu wel stil zijn in huis.
Ik hoop dat je het de komende weken druk hebt op je werk, in het weekend veel leuke dingen gaat doen dan zijn mama en je lieve zussen er voordat je het weet. Zal ook heerlijk voor je zijn!
Probeer het positieve eruit te halen als je in een dipje zit, denk aan alle mooie dingen die je daar al hebt meegemaakt en gezien hebt. Dat nemen ze nooit meer van je af. Als je over 91 dagen weer thuis bent en terugkijkt op een geweldige stage en je mooie foto's zul je de dipjes vast gauw vergeten zijn.
Lieve schat, hou vol hoor en weet dat we aan je denken, met je meeleven en naar je wekelijkse verhalen uitkijken.
Groetjes van ons 3tjes, en een dikke knuffel en kus van je tante B. XXX
08 April 2013 - 10:04
Sophie:
Wow, dat was dus inderdaad een super weekje! Ik dacht, even alles nog nalezen wat je allemaal precies hebt gedaan :P echt kei leuk!
xx. -
15 April 2013 - 09:56
Roos:
Hoi Merel,
Heb je de afgelopen week geen verslagje gemaakt over jou leventje daar in Ijsland of was het verhaal van de vorige keer voor een aantal weken?
Want Merel eerlijk is eerlijk, maar schrijven dat kan jij en daar zijn er veel jaloers op.
We gaan alweer richting zomer en dat is voor iedereen goed want de dipjes komen bij iedereen naar voren.
Dus verstand op nul, blik op oneindig en geniet van al het moois wat er is.
Maar over dat dipje gesproken, heel eindhoven zit in een dip na de voetbalwedstrijd van psv ajax,
psv haaft ons weer mooi een feestje door de neus geboord op 12 mei.
Maar dan hopen we maar weer op het volgend jaar want dan kan jij er ook bij zijn toch?
Hier was het gisteren wel heel mooi weer en voor vandaag wordt alweer wat regen voorspeld.
Maar ook dat is geen overbodige luxe want het is overal goed droog.
En we zullen maar zeggen, na regen komt zonnenschijn!
Is daar de zomer al begonnen of kwakkelt het weertje daar ook?
Nou Merel, als we over het weer gaan schrijven dan is het tijd om een einde te maken aan dit verhaaltje want dat is zo afgezaagd vind je niet?
Alweer een week voorbij gevlogen.
Merel het gaat je goed en we wachten weer op jou verhaal.
Heel veel liefs en groetjes
Hans en Roos
xxx