De winter is gearriveerd - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu De winter is gearriveerd - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Merel Rijn - WaarBenJij.nu

De winter is gearriveerd

Blijf op de hoogte en volg Merel

06 Maart 2013 | IJsland, Reykjavik

Heeej

Wat een verassing toen ik vanmorgen opstond. Ik kon niet eens meer uit het raam kijken, omdat het was bedekt met sneeuw. Toen ik de keuken inliep keek ik naar buien en ik zag dat het nog steeds kei hard aant sneeuwen was. Toen ik naar mn werk ging, bleek dat er zo'n 30 cm was gevallen in 1 nacht (ik kwam ook op t werk aan als een tweelingzus van frosty the snowman). Sinds maandag is ook de wind hier helemaal doorgedraaid. Jullie zitten daar lekker warm met +15 graden, en ik hier maar door de sneeuw met een gevoelstemp van -18, hoezo koud! Op dit moment komen er ook alleen maar witte vlagen voorbij het raam, want meer zie ik niet meer haha. Volgens collega's is dit het ergste weer wat er tot nu toe in deze winter is, maar in Noord IJsland kunnen ze niet eens meer hun auto zien, dus waar heb ik het eigenlijk over?

Deze week is er weer weinig te doen op het werk, omdat alle opdrachten te belangrijk zijn om door mij gedaan te worden. Dus dan maar weer even de lieve mensen thuis op de hoogte brengen van de huidige ijstijd.

Ik ben zaterdag op zoek gegaan naar sportkleren en heb ze ook gevonden! Dus ik ben zondag lekker begonnen met rennen. Ik dacht: laat ik eens langs de kust gaan rennen, leuk uitzicht. Dus ik kom aan bij de rotsblokken die aan de kust liggen en begin te rennen. 5 seconden later komt er een enorme golf die over de rotsblokken slaat, dus ik was half doorweekt.. Dat gebeurt ook echt weer in die 5 meter waar ik loop van die 3 kilometer lange kust!! En ja, hardlopen werkt nu ook niet echt meer met al die sneeuw.. Ag jaaa, wat kan mij t schelen, dan loop ik wel een keer extra naar de kast met koekjes in de keuken!

Verder ben ik dit weekend met Mirthe naar de stad geweest. Er was een soort beurs met eten, maar dat bleek uiteindelijk niet zo spannend te zijn, omdat alle chefs op hun luie reet wijn zaten te drinken. Ik ben zondag ook weer naar het zwembad geweest, lekker in het zonnetje zitten in een warm badje, om even bij te komen van het hardlopen. Daar had ik verder de hele dag voor nodig, dus verder niet veel gedaan. Alleen charlotte is 's avonds nog komen eten. Dat was ook gezellig.

We gaan weer verder met niksen!
De groeten en houdoe!
xx

• 06 Maart 2013 - 15:45

Roos:

Hoi Merel,
    Ja zo zie je maar,
    denk je dat de zomer in aantocht is en dan krijg je sneeuw.
    Maar het levert wel weer mooie foto's op.
    Hier is het inderdaad echt heerlijk weer, helemaal voorjaar.
    Maar.....jawel, komend weekend draait de wind en gaat het hier weer koud worden ( vriespunt )
    en geloof het of niet maar ook hier gaat weer sneeuw vallen.
    Maar eens komt het goed en zet het voorjaar echt door.
    We lezen wel dat je goed bedoelt wilt gaan sporten, maar dat het weer niet mee werkt.
    Dat heb ik hier nu ook Merel, ik wil van alles maar dan is het te koud, dan weer regen, dan harde wind.
    Nu is het heerlijk dus zometeen gaan we een stukje fietsen.
    Nou Merel kun je niet beter een paar langlauflatten kopen of hebben ze die niet bij zallando?
    Want dat is geen overbodige luxe als we de foto's bekijken.
    Merel, ik ga er weer een eind aan breien met dat gezever van mij.
    Alle gekheid op een stokkie, geniet daar ook nog van de sneeuw want het zal daar toch ook wel eens voorjaar gaan worden he?
    Merel, tot je volgend verslag weer.
    Heel veel lieve groetjes,
    Hans en Roos.

• 06 Maart 2013 - 17:25

Mama Ingrid:

Hoi miep, wat geniet ik toch altijd van je verslagen. Zalig om te lezen!
    Er valt ook telkens weer wat te beleven daar he! Als je slim bent ga je nu opsneeuwscooteravontuur. Dit kun je vast wel boeken bij een agency! Wat is ook al weer dat nederlandse woord...haha.
    Hier hangt idd de lente heel even in de lucht en lijkt onze wintersportweek al weer iets uit een
    Ver verleden maar wellicht komt daar snel verandering in. Maart roert immers zijn staart.
    Hier verder geen nieuws van het front.
    Nou zus van Frosty kruip maar lekker bij de kachel om te ontdooien.
    Wij steken de bbq wel aan.....niet heus.xxxxxxxxxxxxxx

• 06 Maart 2013 - 17:54

Merel Van Rijn:

Ow, ik zei dat ik niet ging hardlopen, maar als de bus niet komt opdagen, noem ik 30 minuten tegen een keiharde wind in lopen toch echt, 'hard' lopen!!

• 06 Maart 2013 - 18:45

Tineke:

Hallo meisje

Ik vind dat je gelijk hebt als je 30 min. tegen de wind in moet lopen heb je ook goed getraind.
    En op zo,n manier zou ik een hele goeie chef kok zijn(maar dan met trappist)ha ha.
    Nou over 3 weken is ons Paut al weer daar,gaat toch snel he ? Daarna weer uitkijken naar jullie mam
    en je zusjes Li Ching en oooohhhhhh vergeten!!!!!
    Ik ben afgelopen maandag naar de dokter geweest en heb neusspray gekregen ivm met mijn hoofdpijn.
    Afgelopen maand al meer in de ziekenwet geweest dan de laatste 5 jaar, maar ook dat komt goed.
    Verder geen nieuws hier,de groetjes en nog veel plezier in de sneeuw.

x x x x x

• 06 Maart 2013 - 19:32

Miranda:

Ha meis,
    Ik zit hier te lachen op de bank om je laatste update, wat kan je toch gezellig schrijven over de leuke dingen die je meemaakt. Had er niet toevallig iemand een video-opname gemaakt van jouw jog avontuur langs de rotsen? Echt zo'n fragment wat je bij de grappigste home-video's ziet, haha, sorry hoor, maar moest je er zelf achteraf ook niet (een beetje) om lachen?

Kon je nog met de bus naar huis vanavond of was het toch lopen geblazen tegen de wind in? Daar hoef ik niet om te lachen hoor, vind ik zielig voor je. Als het zo koud is, sneeuw en harde wind, brrrr....., niets aan. Hier in Nederland zijn we daar echt klaar mee, maar hier wordt het helaas ook weer kouder volgende week. Hoop voor jou dat de lente daar ook niet al te lang op zich laat wachten.

Hopelijk geven ze je op het werk gauw weer een opdracht, het is ook niet fijn als je niet vooruit kunt en dan duren de dagen ook maar lang.

Leuk dat je met je nieuwe vriendinnen van alles onderneemt en eet, gezellig!

Veel (werk)plezier daar weer en tot je volgende update of Skype.

Veel liefs van ons drietjes, XXX

• 10 Maart 2013 - 12:56

Anita ( Zus Van Roos):

Hallo Merel,
    Wat een leuk verslag weer. Je moet er zelf iets van maken zeggen ze ( wie zijn ze?) maar dat kan jij wel. Bijna heel Nederland ligt plat van de griep. En jawel, de winter is hier ook weer terug. Vanochtend viel er hier van die fijne sneeuw. Maar volgende week gaat het zonnetje weer wat meer schijnen. Ik moest wel lachen met jouw verhaal over het hardlopen. Dat zie ik nu helemaal voor me. Maar dat water is natuurlijk hartstikke koud. En dan vind ik het wel weer zielig voor jou. Volgens mij kom jij straks als je weer terug bent in Holland, waar koninging Beatrix is vervangen door Koning Willem en Koningin Maxima, in een kookprogamma met als titel: De gemakkelijke maaltijd. Daar kan jij je kookervaringen delen met heel Nederland. (Doe dan wel een beetje mayonaise op de vissticks.)
    Is dat trouwens ook een beetje nieuws in IJsland, van onze Koningin? Je moet zeggen dat ze in Holland daar allemaal een vrije dag voor krijgen......wie weet.
    Nou Merel, ik kijk weer uit naar je volgende verslag. Kijken wie er nu weer op z'n luie reet zit, welke heerlijke makkelijke maaltijden je weer voorgeschoteld krijgt en je belevenissen in het dagelijks leven. Veel plezier en de groetjes Anita